Smeer je slank
Cellulite? Iets te veel rondingen? Een paar weken smeren met een afslankcrème en je vet smelt weg als sneeuw voor de zon! Helaas, als het zo gemakkelijk was, dan bestond de sportschool al lang niet meer. Verwacht dus geen wonderen van een dergelijke crème. Maar wat dan wel?

Als het bikiniseizoen nadert, gaat onze blik steeds angstvalliger naar bovenbenen en heupen. Want daar zit vrouwenvijand nummer 1: cellulite. Volgens diverse onderzoeken krijgt ruim 90 (!) procent van alle vrouwen er na hun achttiende last van. Je zou bijna denken waarom we er ons dan zo druk over maken, maar toch, de meeste vrouwen zitten liever bij die 10 procent met gladde dijen.

Ook gij, beroemdheid

Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, de structuur die onder de huid zit. Het ontstaat vooral door hormonale en erfelijke factoren. Het vetpercentage speelt geen rol, want ook hele slanke vrouwen worstelen ermee. Geloof het of niet, maar ook Donatella Versace en Mischa Barton hebben cellulite.

Koffiebonen

Ieder jaar komen er nieuwe producten op de markt die de strijd aangaan met de gehate bobbels en putten. Merken als Biotherm, Clarins, Vichy, Collistar en Yves Rocher zetten de allernieuwste werkzame stoffen in tegen cellulite. Het vochtafdrijvende cafeïne wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt, al dan niet in combinatie met extract van groene koffiebonen.

Dag en nacht

Clarins Masvelt zet naast cafeïne ook Sveltonyl in. Sveltonyl is een complex aan planten en- algenextracten, dat in combinatie met cafeïne de vetverbranding stimuleert. Het bevat ook Camboga, een exotische fruitsoort uit  Zuidoost Azië die in de belangstelling staat als natuurlijke steun bij het afvallen. Collistar heeft vier dag- en nachtbehandelingen tegen cellulite ontwikkeld, op basis van essentiële oliën, zeealgen en plantaardige stamcellen.

Massage

Een anti-cellulite of afslankcrème wordt vaak geadviseerd in combinatie met een massage. Dit stimuleert de vochtafvoer. Door middel van massage kun je de vetophopingen onder de huid verschuiven waardoor je een egalere huid krijgt. Smeren en masseren is wel een kwestie van lange adem; het duurt even voordat er resultaat zichtbaar is. Bij ernstige cellulite zou je kunnen denken aan een reeks van intensieve bindweefselmassages door een therapeut.

Blijven smeren

En dan nu de hamvraag: werkt het? Testpersonen in de bekende damesbladen laten weten dat ze hun huid toch strakker en vooral gladder vinden. "Wel trouw erbij blijven sporten, maar met meer resultaat." En blijven smeren, want het resultaat verdwijnt weer langzaam als er met de behandeling wordt gestopt. Maar met de zomervakantie in het vooruitzicht is het, naast een uitgebalanceerd voedingspatroon en een sportieve inslag, een mooie aanvulling van het beautyregime. Want als we niks doen, dan gebeurt er ook niks.


Bron: Gezondheidsnet